Новото предприятие за преработка на бели меса гр. Радомир отваря врати през месец юли 2006 г., построено и оборудвано изцяло със собствено финансиране. Фабриката разполага с машини и съоръжения от водещи световни фирми като „Фригоскандия” /САЩ/, „Фомако” /Дания/ и „Волф” /Германия/, „Дорит” /Швейцария/, „Бизерба” /Германия/, „Валдиса” /Швейцария/, „Фуджи” /Япония/, Шомакер /Германия/ и други. В последните години ръст в производството бележат продуктите от панирано пилешко бон филе в „home style“ с различни вкусове и пикантност, както и крилцата „BBQ“.
Високите технологии в обработването, замразяването и опаковането допринасят за уникалността на произвежданите артикули и техните хранително - вкусови качества. Спиралният тунел позволява индивидуално бързо замразяване на продуктите, което означава висока трайност, ниски загуби при размразяване и запазване на вкусовите качества на заготовките.
Предприятието разполага със собствена хладилна складова база за съхранение на суровини и готови продукти, както и с транспортни средства, оборудвани за превоз на стоки в замразено и охладено състояние.
Производствената дейност е с функционираща система за безопасност на храни – НАССР и GMP, която непрекъснато се усъвършенства и доразвива. Предприятието за преработка на бели меса е едно от първите със статут за съответствие с европейско законодателство за храните и търговия в ЕС през 2007г., а в последните пет години е носител на един от най-високите стандарти за качество, хигиена и безопасност на храните – BRC, който се актуализира чрез независими ежегодни одити.
Безопасността на произвежданите продукти, фокусът към високото качество на използваните суровини и материали и коректността към потребителя, и неговото своевременно информиране е от първостепенно значение за ръководството на Предприятието за преработка на бели меса – гр. Радомир. За целта суровината и готовия продукт се подлагат ежеседмично на лабораторни изпитания в лицензирана лаборатория, както за вътрешен контрол, така и за мониторинг от Агенция по храните. Чрез вземане на смивки от оборудването, което е в контакт с пилешкото месо по време на производствения процес, се следи микробиологичния статус на повърхностите в залата за производство. Санитарната обработка – почистване и дезинфекция на помещения, машинен парк и складови бази, както и на производствения инструментариум и инвентар – се осъществява с детергенти и дезинфектанти на водещи европейски фирми в тази област.
Всяка седмица във фабриката пристигат цели охладени пилета от български производители, които нашият обучен екип внимателно транжира на анатомични части (филе, бонфиле, бут, крила, долен бут и пържола). Това кратко видео илюстрира процеса на изваждане на гърдите от пилето.
За своите клиенти „Вланел” ООД е изградена традиция и запазена
марка за висококачествени продукти от пилешко месо с превъзходен вкус.
За своите
партньори, „Вланел” ООД е израз на лоялност и коректност във взаимоотношенията.