Станете наш партньор

  Моля, попълнете формата и свалете продуктовия каталог.

  Традиция и запазена марка от 1992г.

  „Вланел” ЕООД е създадена от Владимир Недев през 1992г. с предмет на дейност търговия с храни.През 1999г. , бързо развиващата се търговска фирма, започва производство на разфасовки от пилешко месо в малък цех в Радомир. Това са първите стъпки по пътя на големия проект за предприятие за преработка на пилешко месо.

  Предприятие за преработка на бели меса

  Новото предприятие за преработка на бели меса – гр. Радомир, отваря врати през месец юли 2006г., построено и оборудвано изцяло със собствено финансиране. Фабриката е оборудвана с машини и съоръжения от водещи световни фирми като „Фригоскандия” /САЩ/, „Фомако” /Дания/ и „Волф” /Германия/, „Дорит” /Швейцария/, „Бизерба” /Германия/, „Валдиса” /Швейцария/, „Фуджи” /Япония/, Шомакер /Германия/ и други. В последните години ръст в производството бележат продуктите ни от панирано пилешко бон филе в „home style“ с различни вкусове и пикантност, както и крилцата „BBQ“.

  Високи технологии в обработването, замразяването и опаковането

  Високите технологии в обработването, замразяването и опаковането допринасят за уникалността на произвежданите артикули и техните хранително - вкусови качества. Спиралният тунел позволява индивидуално бързо замразяване на продуктите, което означава висока трайност, ниски загуби при размразяване и запазване на вкусовите качества на заготовките.

  Система за безопасност на храни

  Предприятието разполага със собствена хладилна складова база за съхранение на суровини и готови продукти, както и с транспортни средства, оборудвани за превоз на стоки в замразено и охладено състояние.

  Производствената дейност е с функционираща система за безопасност на храни – НАССР и GMP, която непрекъснато се усъвършенства и доразвива. Предприятието за преработка на бели меса е едно от първите със статут за съответствие с европейско законодателство за храните и търговия в ЕС през 2007г., а в последните пет години е носител на един от най-високите стандарти за качество, хигиена и безопасност на храните – BRC, който се актуализира чрез независими ежегодни одити.

  Фокус към безопасността на продуктите и качеството на суровините

  Безопасността на произвежданите продукти, фокусът към високото качество на използваните суровини и материали и коректността към потребителя, и неговото своевременно информиране е от първостепенно значение за ръководството на Предприятието за преработка на бели меса – гр. Радомир. За целта суровината и готовия продукт се подлагат ежеседмично на лабораторни изпитания в лицензирана лаборатория, както за вътрешен контрол, така и за мониторинг от Агенция по храните. Чрез вземане на смивки от оборудването, което е в контакт с пилешкото месо по време на производствения процес, се следи микробиологичния статус на повърхностите в залата за производство. Санитарната обработка – почистване и дезинфекция на помещения, машинен парк и складови бази, както и на производствения инструментариум и инвентар – се осъществява с детергенти и дезинфектанти на водещи европейски фирми в тази област.

  Близък поглед към ръчно транжиране на пилешки гърди Вланел

  Всяка седмица във фабриката пристигат цели охладени пилета от български производители, които нашият обучен екип внимателно транжира на анатомични части (филе, бонфиле, бут, крила, долен бут и пържола). Това кратко видео илюстрира процеса на изваждане на гърдите от пилето.

  Вкусът преди всичко

  За своите клиенти „Вланел” ООД е изградена традиция и запазена марка за висококачествени продукти от пилешко месо с превъзходен вкус.
  За своите партньори, „Вланел” ООД е израз на лоялност и коректност във взаимоотношенията.