Бързо замразени

Охладени

Пилешко бутче с фъстъчен сос

 

Продукти: 1 пилешко бутче, зехтин, 1 кафена чашка печени, белени фъстъци, 1 кафена чашка бяло сухо вино, черен пипер на зърна, бахар на зърна, сол на вкус.

 

Начин на приготвяне: Пилешкото бутче се запържва до златисто /за няколко минути/ в зехтина. Добавя се вода - колкото да покрие бутчето - и се задушава  на умерен огън. Около 20 минути преди неговата кулинарна готовност се добавят бялото вино и фъстъците, черният пипер и бахара на зърна. По желание сосът може да се уплътни с пшенично нишесте  или брашно, разтворено в студена вода. Ястието може да бъде поднесено с картофено пюре.